Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart försenad

/
  • Försenas. Området Lars Anders täppa med byggande av villor i skogsområdet till höger på bilden försenas minst ett år sedan kommunfullmäktiges beslut om att anta detaljplanen för området har överklagats av en privatperson.  Foto: Roland Berg

Annons

Många vill bygga på området, redan finns över 30 intresserade. Området ligger intill Säters camping och det är nära till badplats och naturen, men ändå nära till Säters centrala delar.

Den privatperson som överklagat kommunfullmäktiges beslut till länsstyrelsen anser Lars Anders täppa ska behållas i nuvarande utformning både när det gäller den öppna ängen och skogsområdet intill där tomter för nio villor finns i detaljplanen. Det öppna området ska inte bebyggas.

Om kommunfullmäktiges beslut inte överklagats skulle det kunnat bli byggstart på området under första halvåret 2008.

När tidningen lyssnar med byggnadskontoret i Säter ges besked om att det i bästa fall tar sex-sju månader innan överklagan behandlats i första instans. Även om det då visar sig att kommunens beslut är korrekt innebär det att det i alla fall med största sannolikhet inte kan bli någon byggstart under 2008.

Signalerna från länsstyrelsen är att det är många ärenden som gäller överklagade kommunala beslut som finns att handlägga.

Om kommunen får rätt i första instans har den som överklagat möjlighet att gå vidare och överklaga till högre instans. Om så blir fallet kan det ta mycket lång tid innan det är klart för byggstart på område Lars Anders täppa. Det kan ta flera år.

- Tyvärr tror jag att det kommer att ta tid och därför tittar vi även på andra området parallellt, säger miljö-och byggnadsnämndens ordförande Lotta Bergstrand (fp).

I Säter tittas det på främst två området, Björknäs udde söder om sjön Ljustern, och Skönvik. Det är båda området som ligger när Ljustern, precis som Lars Anders täppa.

Det finns redan intresserade som vill bygga på Björknäs udde. Både när det gäller Björknäs udde och Skönvik tror Lotta Bergstrand att det inte bör bli några stora svårigheter med att få planer godkända då det i båda fallen är färre sakägare än i fallet Lars Anders täppa.

I och med att det är efterfrågan på tomter i Säter gäller det även att kunna erbjuda tomter innan intresset svalnar.

Mer läsning

Annons