Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boklån kan ge teaterbiljett

Annons

Färre lånar böcker och samtidigt arbetas det för att sprida intresset för teater i Säter.

Då kom tanken på att stimulera till att låna böcker och samtidigt öka teaterintresset.

Var tionden låntagare på biblioteket i Säter på lördag får en teaterbiljett. Det är ett löfte som hålls om det så skulle komma 1000 låntagare.

- Det finns gott om plats, det finns 300 platser i Folkets hus, förklarar Sten Ljusteräng i föreningen Scenkonst Hedemora/Säter.

Sedan den gemensamma teaterföreningen för Hedemora och Säter bildades har antalet medlemmar hela tiden ökat och är nu uppe i närmare 90. Förhoppningen är att medlemsantalet ska öka ytterligare.

Föreningen bjuder på teater i Säter, Hedemora och Garpenberg under våren.

Den 10 mars spelas "Vivavagina" med Kim Anderzon på Sagateatern i Hedemora, en föreställning som under förra året gick för fullt hus i Folkets hus i Säter.

För de i Säter som inte fick tag i någon biljett den gången finns några biljetter i biblioteket i Säter att köpa, än så länge vill säga.

Den 15 mars framförs "Fjärilsmusen" i Folkets hus i Säter. "Gasen i botten" spelas i Folkets hus Garpenberg den 24 april och den 3 maj i Folkets hus i Säter.

Inom kort åker företrädare för teaterföreningen till Stockholm för utbudsdagar för att ta del av teaterutbudet för hösten.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons