Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtgärder för ökad tillgänglighet

/

Annons

I arbetet med planen tittades det på ett tjugotal stråk i centrala Säter och även på lekplatser.

I steg ett handlar det om gator och vägar i centrala delarna av Säter. Många av de föreslagna åtgärderna är av den art att de bör göras i samband med ordinarie gatuunderhåll.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att ge gatuchefen i uppdrag att i den takt budgeten medger vidta de åtgärder som finns i planen.

Ett exempel på mindre åtgärder som är viktiga för många är att det finns karmar på parkbänkarna, som gör det lättare för äldre och andra som inte är så rörliga, att kunna sätta sig på bänkarna och vila. Det gäller bland annat på Skönvik.

Fler påpekande finns om behovet av olika typer av markeringar på trottoarer, stolpar, trappor med mera så de upptäcks av personer med till exempel nedsatt syn.

Bland åtgärderna ingår även att inför sommaren ordna en handikappramp vid Ljusternbadet så badet blir tillgängligt för personer med olika rörelsehandikapp. Även leksplatsen vid badet ska handikappanpassas.

Vid arbetsutskottets möte väcktes även frågan om en tillgängligehetsplan för hela kommunen, samt kommunens fastigheter och vad det kostar att göra dessa planer.

Mer läsning

Annons