Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen badväder igen

/
  • Solig dag. Sol och värme lockade igår en hel del badgäster till Käringshällsbadet i Säter.  Foto: Roland Berg
  • Hoppade. Några ungdomar vågade sig upp i hopptornet vid Käringshällsbadet i Säter och hoppade i vattnet.  Foto: Roland Berg
  • Badande barn. Badande barn i Ljustern i Säter på måndagen.  Foto: Roland Berg
  • Akrobatik. Akrobatiska övningar från en gummibåt vid badet i Ljustern i Säter.  Foto: Roland Berg

Annons

Både vid Käringhällsbadet vid Säters camping och vid Prästkälla intill Prästgärdet var det under måndagen många som tog tillfället att sola och bada.

Vi hade några varma dagar tidigt i juni, men det har inte varit många baddagar i sommar, säger Bo Stålberg som tillsammans med hustrun Ann-Marie driver campingen och har servering och minigolfbanan vid badet.

Att det varit en dålig badsommar märks på åtgången på glass.

- Vi år bara på första glassboxen ännu, förra sommaren gick det åt fyra boxar med glass, berättar Stålberg.

Även om många nu har slut på semestern ökar antalet badgäster om det soliga och varma vädret håller i sig. När det är varmt på land räcker det med 20 grader i vattnet för att det ska inbjuda till bad.

Det är andra året som Stålbergs driver campingen och först när sommaren är slut kan jämförelser ske när det gäller gäster på campingen. Men lite fler campinggäster än förra sommaren tror han att det varit i sommar.

Minigolfbanan är ny får året och den drar en del folk och skapar även ett plusvärde för campingen, en ytterligare aktivitet för campinggästerna.

Mer läsning

Annons