Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alva fastnade med halsen i rep

/
  • Hade tur. Alva Mattsson hade tur som klarade sig så bra från olyckan i Säterdalen när ett rep fastnade runt hennes hals.
  • Leker glatt. Alva Mattsson är glad och leker hemma i Borlänge dagen efter olyckan i Säterdalen som kunnat slut mycket illa. Ett rep fastnade runt hennes hals då hon åkte i en rutschbana.
  • Tunnelrutschbana. Det var i denna tunnelrutschbanan som Alva Mattsson åkte då hon fastnade i repet. Repet hängde ner i tunneln.
  • Fult märke. Det är måndag, dagen efter olyckan i Säterdalen, men Alva Mattsson har ett stort fult märke på halsen efter repet som fastnade runt hennes hals.
  • Repet fastnade. Rejäla skrapmärken syns på Alva Mattssons hals efter repet som fastnade runt hennes hals då hon åkte i rutschbanan i Säterdalen.

Annons

Hennes mamma Ellinor Mattsson berättar om händelsen som inträffade på söndagseftermiddagen. Alva åkte i en av de tunnlar som finns som rutschbana. När hon kom ut ur tunneln hade hon fått ett rep om halsen och det blev tvärstopp precis när hon kom ut ur tunneln.

Att det blev ett rejält ryck visas tydligt på Alvas halsen där det finns rejäla skrapmärken efter repet.

- Det kunde gått hur illa som helst, säger Ellinor.

Det visade sig att ett rep med knutar på hängde ner i tunnelrutschbanan. Ytterligare några barn hade tidigare fastnat i repet, bland annat fick en pojke ont i en fot sedan foten fastnat i repet.

- Vi åkte in till akuten och kollade Alva och som tur var hade hon inte skadat sig allvarligt, berättar Ellinor.

Två vuxna såg till att repet togs bort så ingen ytterligare olycka skulle kunna ske med repet.

Nu var det ingen som gjort sabotage mot rutschbanan, utan det handlade tydligen om oförstånd hos barn som gjorde att repet både hängde där och att det hängde inne i tunnelrutschbanan.

Händelsen anmäldes även till polisen och polis var till platsen och gjorde en undersökning.

Ellinor Mattsson kontaktades även senare av en företrädare för Dalsällskapet som hörde sig för om vad som hade hänt och hur det hade gått för Alva.

Verksamheten i Säterdalen drivs av föreningen Dalsällskapet, men anläggningen ägs av Säters kommun och det är också kommunen som är ytterst ansvarig för anläggningarna och därmed även ansvarig om brister i anläggningarna orsakar att någon skadas.

Mer läsning

Annons