Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 000 till ungdomar

Annons

Tanken är att man ska satsa på ett projekt och inte dela upp summan i mindre poster.

Helst ska det vara något som kan bli bestående, alltså inte en enda grej, säger klubbens president Hans-Otto Jönssn.

Med tanke på allt som hänt i Säter senaste året är satsningen på kommunens ungdomar mer angelägen än någonsin tidigare, säger klubbens kassör Tomas Wester.

En av Lions stora inkomstkällor i Säter är julmarknaden.

Det är folk från kommunens olika delar som kommer till julmarknaden och klubben tycker att det är viktigt att pengar som kommer in även går till lokala satsningar, typ satsningen på ungdomarna.

Lions club i Säter fyllde 50 år förra året och har under åren samlat in mycket pengar som gått till olika behjärtansvärda ändamål.

Pengar går till internationella satsningar, blanda annat ett barnhem i Rumänien.

I Sverige bidrar klubben med pengar till exempelvis Lions cancerforskningsfond.

Det är en fond som sedan starten 1984 delat ut 60 miljoner kronor till forskare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och Universitetssjukhuset i Örebro, där det bedrivs framgångsrik forskning om cancer.

Fonden har väldig låga omkostnader, i genomsnitt mellan två och tre procent per år, vilket betyder att insamlade pengar i huvudsak går till avsett ändamål.

Varje år delar kubben även ut uppmuntringsstipendier till föreningar i Säters kommun, det ordnas lite saker för äldre, klubben har satsat 15000 kronor i en grillstuga vid lekparken i Säterdalen och stöd ges till en svårt handikappad person så denna kan ta med sig följeslagare på en resa med mera.

Fotnot: Förslag på ungdomsprojekt skickas skriftligen till klubbens president Hans-Otto Jönsson, Arkhyttan, 783 93 Stora Skedvi.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons