Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säter vann mot Avesta på Avestavallen

Annons

Efter en mållös första halvlek tog Säter över matchen mot Avesta i andra halvlek. Till slut vann Säter söndagens bortamatch i division 3 södra Norrland med 2–1.

– En tung förlust med tanke på att vi leder med 1-0 men Säter kvitterade till 1-1 och får sedan vinna på ett självmål i 86:e minuten. Ett kryss hade varit mer rättvist, kommenterade Avestas lagledare Jan Hagman.

Säters tränare Jonas Björkgren tyckte så här om matchen:

– Ett sent självmål gav tre-poängaren till oss. Första 20 minuterna är våra bästa men sen tar Avesta över tillställningen och är mycket hetare och mer desperata. Det fortsätter i andra halvlek och ger Avesta ledningen i 51:a minuten. Efter lite taktiska ändringar forcerar vi in 1-1 när det återstår drygt tio minuter. Vi hade varit nöjda med oavgjort men i den 85:e minuten hamnar ett inspel i boxen på en försvarares ben och 1-2 är ett faktum. Oavgjort hade nog speglat matchbilden bättre.

Målgörare för Avesta var Adam Tumma, medan Säters mål gjordes av Rafat Khalid Bies Bies. Ett av Säters mål var ett självmål.

Avesta stannar därmed på tolfte och sista plats, och Säter på nionde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Avesta är Heby AIF. Lagen möts torsdag 20 juni 19.30 på Tegelvallen. Säter tar sig an Fagersta Södra hemma onsdag 19 juni 19.00.