Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säter vann hemma efter otrolig vändning mot Forssa på Säters IP

Efter den första halvleken stod det 1–3 till Forssa och när domaren blåste av matchen hade Säter vänt till 4–3, vilket innebar seger för Säter. Tungt för Forssa som hade greppet i bortamatchen i division 3 södra Norrland herr i fotboll på fredagen.

– Det var en svängig och händelserik match. Av sju mål var det endast två mål i öppet spel, det var även fyra hörnmål och en straff. Trots två sena mål av Forssa alldeles innan pausvilan och ett 1-3 underläge lyckades vi vinna matchen. Nyckeln var ett tidigt reduceringsmål till 2-3 i början av andra halvlek, vilket gjorde att vi kände vittring. 3-3 av kom genom Dhialo i 82 minuten på straff efter att Forssas målvakt kolliderat med Säters forward Andreas Helmersson, den blev omdiskuterad. En otäck kollision där Helmersson blev utburen på bår. De flesta kring IP trodde nog att det skulle bli delad pott men i matchens 94:e minut avslutade inbytte Ruben Mazzola till vår fördel. Oerhört starkt av laget att bärga tre poäng efter underläge med 1-3, tyckte Säters tränare Jonas Björkgren, efter matchen.

Målgörare för Säter var Faisal Bibo, Dhialo Pozo-Mclntosh och Ruben Mazzola, medan Forssas mål gjordes av Alexander Ernström, Mohamed Erbek och Marcus Pereira. Ett av Säters mål var ett självmål.

För tabellens utseende betyder det här att Säter ligger på sjätte plats medan Forssa har sjundeplatsen.

I nästa omgång har Säter Slätta borta på Slätta IP, fredag 23 augusti 19.00. Forssa spelar hemma mot Avesta lördag 24 augusti 15.00.