Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongsfinal för Inlandsbanan

Den 20 augusti gick Inlandsbanans rälsbuss i mål i vasaloppsmetropolen Mora.

Det var glada och mycket nöjda resenärer från olika plaster i världen som åkt olika sträckor mellan Mora och Gällivare. En del hade cyklar med sig, andra tält. En del hade bott på vandrarhem andra på hotell.

Deltagarna kom bl a från Argentina, USA, Holland och Tyskland, och från Sverige Stockholm, Åmål, Olofström, Rörbäcksnäs, Orsa och Mora. Den yngsta deltagaren var Zea, 8 månader som besökt släkten i Sveg för första gången, den äldste var 81 år.

En utmärkt väg och ortsbeskrivning gavs under resan av en trevlig och kunnig tågvärdinna. De resande framhöll speciellt Östersund med Jamtli samt sevärdheterna i Gällivare. Vid utresan från Mora hade en del besökt Zornmuseet och Zorngården som de speciellt prisade. Tågstoppet i Åsarna i skidmuseet med bilder från Wassbergstiden nämndes liksom stoppet i Fågelsjö med dess historiebeskrivning kommenterades,

Sammanfattningsvis har Inlandsbanans styrelse och dess Vd lyckats bra med sin marknadsföring som nått långt utanför landets gränser, Det skall de ha en eloge för .Det bådar gott för framtiden.

Ett särskilt erkännande skall riktas till tågvärdinnan Malin Godseth och rälsbussföraren Magnus Söderqvist som lotsade genom de milsvida skogarna där det finns björnar och andra vilda djur, och framförallt en storslagen natur.

Ett stort tack till er. Genom Ert engagemang blev resan minnesvärd. Till läsarna av detta vill jag ge ett Tips boka redan nu in nästa års resa med Inlandsbanan. Det är en upplevelse.

Arne Pettersson