Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongsbästa av Haglöf

Oturen har grinat Daniel Haglöf i ansiktet under flera av säsongens TTA-race.
I helgens final fick han äntligen allt att stämma och slog till med årets bästa placering.
– Otroligt skönt att få utväxling för allt hårt arbete, säger Haglöf efter andraplatsen i Göteborg.

Totalt blev det en tiondeplats i TTA, elitserien i banracing, för Daniel Haglöf, vars säsong kantats av problem med bilen, sammanstötningar och tuffa domslut.

Trots motgångarna lyckades Haglöf sätta en fin punkt på årets tävlande när han slutade tvåa i Göteborg efter Thed Björk.

Han var snabb även i Tierp för två veckor sedan, men straffades då hårt efter ett misstag i startproceduren.

I Göteborg tog Haglöf en gruvlig revansch.

– Så jäkla skönt att bevisa att farten i Tierp inte var ett lyckoskott utan att vi är tillräckligt duktiga för att kriga om pallplatserna.

Haglöf höll ett högt tempo hela helgen och efter fjärdeplatsen i kvalet infann sig den rätta känslan. I racet avancerade han tidigt till tredjeplats och i slutet fick även totaltvåan Linus Ohlsson se sig passerad av den snabbe Saab-föraren från Borlänge.

– Den här framgången var otroligt viktig för vårt lilla team PWR, konstaterar Haglöf.

Fredrik Ekblom blev TTA-seriens första mästare. Han säkrade segern redan i kvalet, där han via tredje bästa tid, tog den poäng som behövdes.

Om det blir en eller två serier för standardvagnsracing i Sverige nästa år återstår att se. Klart är att STCC och TTA för diskussioner om ett gemensamt mästerskap.