Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongsavslutning på Hammarbacken

Sommaren lider mot sitt slut och så gör även aktiviteterna på Hammarbacken i Ludvika.
I veckan arrangeras de sista evenemangen för säsongen.

Final för barnprogrammen var 12 augusti, då besökarna bjöds på en tidsresa med Maria Norgren och Boel Werner.

På lunchmusikfronten fick Grängesbergsbördige Roland Keijser avsluta säsongen. Vid torsdagens program, 13 augusti, blandade han piano- och blåsmusik med minnen och anekdoter.

Enligt önskemål från Keijser hölls konserten inne i sädesmagasinet, men eftersom solen lyste syntes även en del besökare utikring.

– Det är mysigt att gå på lunchmusiken, jag har bara missat en gång i sommar, sa Margareta Brolin, som haft en självklar favorit bland artisterna:

– Mitt barnbarn Ellinor (Brolin), men de har varit bra allihop.

Sommarens sista lunchmusik samarrangerades av kommunen, Ludvika jazzklubb och ABF.

Utöver barnprogrammen och lunchmusiken, som nu har några år på nacken, har Hammarbacken i år haft två nya inslag. På tisdagar har entusiaster samlats till ett stick- och slöjdcafé och på fredagar har fredagsfika stått på schemat.

– Slöjdcaféet har gått jättebra. Många har åkt fem mil för att sitta hos oss och sticka och dricka kaffe, säger Sanna Seppänen, som nu gjort sin första sommar som kulturpedagog på Hammarbacken.

Hon säger att hon är mycket nöjd med säsongen och gärna arbetar vidare med verksamheten nästa år.

– Det har verkligen varit en händelserik sommar. Sommararbetarna har fått jobba jättehårt, inte minst på grund av vädret. I och med allt regn har det varit ett konstant in- och utsläpande av möbler.

Totalt har nio personer, uppdelade över tre perioder, sommarjobbat på Hammarbacken. I syfte att tacka dem har Seppänen på fredag bjudit in samtliga till en femkamp.

– En av aktiviteterna kommer att vara att bära bänkar, eftersom de har fått göra det så mycket i sommar. Ingen av dem kommer att glömma Hammarbacken.

Seppänen framhåller att femkampen också fyller en funktion ur det avseendet att sommarjobbarna får tillfälle att träffa varandra.

– Tre av dem är ensamkommande flykting barn. Jag vill hjälpa dem att träffa ungdomar i sin egen ålder.