Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongsavslutning för Falu BS

Falu BS höll traditionsenlig säsongsavslutning för sina fotbollsspelare och delade ut såväl stipendier som kanelbullar under tisdagskvällen.
– Alla spelare får också medalj för en väl genomförd säsong, säger föreningens ordförande Folke Flohmyr.

Joachim Granath var konferencier under Falu BS säsongsavslutning som hölls i Mediahuset på regementsområdet och lade kraft på att få i gång de ungdomar som fanns på plats. Och det var många barn som fyllde borden i väntan på sina medaljer.

klubbens ordförande Folke Flohmyr säger att man i dag har omkring 300 ungdomsspelare i föreningen, men förklarar ändå att intresset sjunkit över åren.

– För 10 år sedan hade vi drygt 500 spelare, men i dag konkurrerar vi mycket annat. Sådant som andra sporter eller datorer. Men det viktiga är väl att man i alla fall får prova på oavsett om man väljer att fortsätta eller inte.

Som hemlig gäst hade man tagit in tränaren för Falu FK, Tomas "Luggen" Johansson, som berättade om sin karriär och delade ut medaljer till deltagarna.

Han förklarade vad fotbollen betytt för honom som barn och vad den kommit att betyda också i vuxen ålder.

– Jag lirade boll i Gustafs och fortsatte vidare då vi slogs ihop med Torsång och sedan till Brage. Det var härliga år och vi hade en en bra gemenskap. Jag fick vänner under den här tiden som jag fortfarande har kvar.

– Några av mina starkaste minnen har jag från fotbollen och det vi gjort i laget. Både när man blivit glad eller ledsen, men där vi gjort saker tillsammans.