Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongens andra "nolla" för Leksand

Chanser för poäng saknades inte.
Men Leksand förlorade bortamatchen mot Västerås med 1–4.
– Vi skapar tillräckligt för en poäng, men Västerås vinner ändå ganska rättvist till slut, säger Pär Hellenberg, assisterande tränare i Leksand.

Efter förlusten mot Asplöven i den andra omgången hade Leksand spelat sju raka matcher utan att förlora efter ordinarie tid.

Mot Västerås kom dock säsongens andra "nolla" i en match som skiftade karaktär.

Västerås ägde den första perioden, vann skotten med 17–5, men ett defensivt starkt spelande Leksand stod emot bra.

Efter knappt sex minuters spel kunde Jon Knuts ge gästerna ledningen efter att Tobias Forsberg skjutit i första läget och VIK-målvakten Lars Johansson släppt en retur.

Hemmalagets kvittering till 1–1 kom 48 sekunder innan periodvilan i numerärt överläge.

I den andra perioden fick Leksand bättre snurr på anfallsspelet och skapade en del farliga chanser.

Bästa chansen, knappt halvvägs in på perioden, hade en frispelad Filip Forsberg, som var ytterst nära att få in pucken.

I stället kunde Västerås göra det viktiga 2–1-målet när Patrik Berglund hittade en lucka vid Erik Hanses vänstra stolpe.

I den tredje perioden jagade Leksand en kvittering och bästa chanserna fick Patrik Hersley, Martin Janolhs och Filip Forsberg.

Kvitteringen uteblev dock och i stället kunde hemmalaget, när Leksand plockat ut Erik Hanses och satsat på sex utespelare, göra två mål i tom bur under den sista minuten.