Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särnarevyn kastar loss

/
  • Redo att kasta loss är revygänget i Särna med fr.v: Mats Näslund, Randi Sandmon, Gun Spånberg, Maud Tolftin, Linnea Harrysson, Astrid Schedvin, Margit Olsson, Bertil Jansson och Jan-Erik

Nu är det bäst att alla kända särnabor, ja alla övriga med för den delen hukar sig, för nu laddar Särnarevyn om.

Annons

Det bästa sättet att klara attackerna är att finnas på plats när revygänget brakar loss med tre föreställningar under Alla Helgona helgen.

Särnarevyn är revyn som inte viker ner. I lilla Särna finns det gott om ämnen som textmakarna med Gunder Eriksson i spetsen lätt kan ge sig i kast med. Nu är visserligen strippen borta, men kanske finns stången kvar. Ämnen och personligheter finns det fortfarande gott om i bygden. Särnarevyns storhet har varit den höga klassen på musiken genom åren.

– Det har vi framförallt Randi Sandmon att tacka för. Hon är en klippa i det sammanhanget, säger Bertil Jansson som ser till att hålla medelåldern upp i ensemblen.

– Jag må vara äldst med mina 76 år men så har vi en rad duktiga barn som syskonen Lejonclou och nya Linnea Harysson, säger Bertil Jansson, som själv varit med i lång räcka med revyer.

Randi Sandmon är den drivande kraften i revyn och står för texterna tillsammans med Gunder.

– Gunder ansvarar för de lokala texterna och jag tar de övriga, säger Randi.

– Sedan har vi en underbar styrka i att vi har Jan-Erik Lilleman Emretsson med oss i gånget. Han får oss övriga att lyfta rejält, säger Randi beundrande om "Lilleman" som med sitt agerande på scen inte bara lyfte de övriga utan hela föreställningen.

Årets revy blir ingen nummer revy utan en sammanhängande föreställning i två akter.

– Det är ett koncept vi använt tidigare, som vi nu återvänder till, säger Randi.

– Det här med revyer är så kul så det är bara att fortsätta så länge vi har så här roligt. Sedan har vi ju en väldigt tacksam publik, säger Bertil.

Om publiken gillar vad den får se, då kan det åter bli aktuellt med en föreställning på Sågudden i samband med sommarens fetsvecka, lovar Bertil Jansson.

Annons