Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara snabbast på fjället

Faluns skidstjärna Sara Lindborg är snabb även utan skidor och vann klart den avslutande deltävlingen av Salomon Trail Tour i Sälen, det före elitorienteraren Lena Eliasson, Domnarvet.
– Lena var ikapp, men halkade i utförslöpningen och jag kunde hålla undan, konstaterade Sara ödmjukt efter en tuff mils löpning.

Sara Lindborg har i år flyttat hem till Falun och satsar mot vinterns skidsäsong i ny klubbdress.

En del av den satsningen har hon valt att göra genom att springa Salomon trail tour, som i lördags avslutades i Sälen.

– Jag insåg att min chans var att få ett försprång uppför slalombacken och sedan försöka hålla det över fjället. Jag visste att Lena är väldigt sabb utför, summerade Sara.

Hon kunde hålla sin taktik men mycket riktigt närmade sig Lena i hög fart i den avslutande löpningen mot målet, tills hon plötsligt halkade och föll.

Herrsegraren Andreas Svanebo, från Sundsvall, blev trippelsegrare i ett lopp. Dels vann han lördagens 10 km och segrade därmed även i den cup som handlade om mellandistanserna. Segern i Salomon trail tours långa bana hade han redan säkrat och överlät därför den långa sträckan till Jonatahan Thoresson, Östersund.

I Sälen sololöpte Andreas hem segern och visade sin klass.

Sammanlagt var 175 löpare anmälda till de tre olika klasserna i finalen av årets Salomon trail tour.