Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara och Chili tränade med landslagskandidater

Annons

Lotta Linusson från Svenska brukshundsklubben är landslagsledare i grenen och har mycket bra koll på vad som krävs av förare och hund för att konkurrera internationellt.

- Därför samlar vi lovande ekipage två gånger om året för att förbereda dem för internationella tävlingar, förklarade hon.

Någon stadig landslagsgrupp finns inte utan efter ett avverkat mästerskap kan helt nya namn bli aktuella för nästkommande. Ett landslag består av sex ekipage.

- Nordiska mästerskapen avgörs i Stockholm nu i december och när det är klart ligger fokus på VM i Paris till sommaren, upplyste Lotta Linusson.

Boarder collie har varit den dominerande rasen inom lydnadsdisciplinen men det har på senare år tillkommit andra raser.

Sara Flodins fyraåring Chili är en riesenschnauzer.

- Jag var jätteförvånad att jag kom med på lägret eftersom jag vet att det generellt är väldigt hög nivå på lydnadshundar i Sverige, konstaterade Sara.

Hon hade skickat in en film med sig själv och Chili och det de visade för Lotta Linusson och hennes kollegor imponerade så pass mycket att de blev nominerade till helglägret i Smedjebacken.

- Nu får man verkligen klart för sig hur petigt det är och hur viktiga alla små detaljer i momenten är. Så viss har vi mycket att jobba på framöver, jag och Chili.

Hon fick också med sig en hel del bra träningstips.

- Det känns inspirerande att se hur långt vi kan räcka i konkurrensen med att komma med i landslaget så småningom är nog jättesvårt.

Sara är bestämd på att det är mjuka tag som gäller i träningen.

- För mig är det bara belöning som leder någon vart. Min drivkraft är att se hur långt jag kan komma med positiv förstärkning.

Annons