Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandy stoppar inte New York Marathon

Stora delar av New York-regionen är utan ström och det är översvämningar lite varstans efter orkanen Sandy.
Men det stoppar inte New York Marathon, som ska kunna genomföras som planerat på söndag.

– Maratonloppet har alltid varit en speciell dag för New York och en symbol för stadens vitalitet och återhämtningsförmåga. Vi fortsätter med planeringen och förberedelserna, säger Mary Wittenberg, ordförande för maratonorganisationen.

Det största problemet är logistiken – att få de 20 000 utländska och 30 000 amerikanska löparna att komma fram i tid med sina flyg, att de ska kunna ta sig fram i staden där tunnelbanan ännu inte är igång och att få boendet att fungera.

– Vi är beredda på att göra en hel del förändringar, säger Wittenberg.

Resebyrån Springtime Travel har 800 bokade resenärer från Sverige och Norge, och ett hundratal av dem har fått boka om sina resor till New York eftersom flygen var inställda i början av veckan.

New York-derbyt i basket mellan Brooklyn Nets och New York Knicks, som ska spelas på torsdag, kan bli uppskjutet. Däremot räknar NBA med att helgens matcher i New York ska kunna spelas.

– Vi håller på att utvärdera situationen, säger NBA:s vice kommunikationschef Tim Frank.

Söndagens NFL-match mellan New York Giants och Pittsburgh ska kunna genomföras som planerat.