Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandra Andersson

Annons

Sandra kom att beröra mig djupt av mycket som livet kunde ge i både svåra och goda stunder. Vi var inte alltid överens men det fanns alltid en samhörighet oss emellan.

Sandra visste var jag stod i frågor som vi delade och jag visste om hennes ståndpunkt.

Det vi delade var respekten för varandra.

Det skulle vara orealistiskt att tro att de upplevelser vi haft tillsammans inte skulle göra sig påminda igen vid enstaka tillfällen. Åren kom att ge oss stunder av glasklara gränser av då och nu – lika glasklara som den skörhet av längtan och hopp om hur livet borde vara.

Budskapet om Sandras försvinnande och allt sökande kom att sätta prägel på denna sommar 2012.

När livet förändras i händelser som ställer krav på frågor om meningen med livet handlar det om att försöka förstå vad som hänt och ge plats för alla tankar och känslor – och vad det här gör med oss människor.

Människor gör sina val som antingen fungerar eller inte fungerar. Men livet har gett oss den fria viljan att tro på det man ämnad för. Livet hänger inte ihop linjärt – det går inte framåt på en rät linje.

Sandra var en viljestark och optimistisk kvinna i ett liv som kantades av utmaningar i en ägd kunskap om livet. Kunskaper som många gånger var skuggorna av det starka och av det svaga i att inse att livet kanske inte blir som man tänkt sig.

Det finns inga enkla frågor och det finns inga enkla svar på varför en ung människa med livet framför sig inte finns hos oss längre. Det finns frågor som aldrig kommer få några svar.

Det som finns kvar är en saknad och längtan i en högsta kärlek utan ord.

Susanna Torvaldsdotter

Författare och god vän till familjen