Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandin stämmer Mora

Emil Sandin stämmer Mora IK. Det efter att han inte fått ut den lön han tycker sig ha rätt till.
Mora är villig att betala, men inte de 60 000 kronor som Sandin kräver.
– Han har inte fullgjort sina åtaganden, förklarar Johan Sares den uppkomna tvisten.

Johan Sares var förra säsongen klubbdirektör i Mora IK och den som upprättade överenskommelsen mellan Brynäs, som lånade ut Sandin, och huvudpersonen själv.

– Det var mitt absolut största misstag under min tid som klubbdirektör att plocka hit Sandin, säger Sares självkritiskt.

Sares är besviken på att Mora IK och Sandin inte kunnat göra upp i godo.

– Om jag fått sätta mig ner och prata med Emil, hade vi säkert kommit överens. Överens var jag också med Brynäs och Emils tidigare agent, men de har brutit med varandra och nu har han skaffat sig en advokat som företrädare.

Sandin anser att Mora IK brutit avtalet som var prestationsbaserat. Skulle Mora gå till play off, hade Sandin rätt till 30 000 kronor. Om MIK skulle ta sig till kvalserien, då skulle Sandin få ytterligare 30 000 kronor.

– Han var med och hjälpte oss till förkvalet (play off), men inte till kvalserien då han inte spelade en enda match i förkvalet. Då ska han inte ha nån ersättning för kvalserien, anser Sares.

– Jag gick med gipsad hand och kunde ju inte spela, förklarar Emil.

MIK:s förre klubbdirektör är av en helt annan åsikt.

– Emil har inte underställt de regler och förordningar vi från Mora IK har på våra spelare, därför tänker vi inte betala mer än halva beloppet, säger han.