Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samverkansprojekt gör att räddningstjänstens IVPA-bilar skickas på fler larm

Artikel 20 av 21
Första hjälpen-larmen i Gagnef och Rättvik
Visa alla artiklar

Falu, Rättvik, Säters och Gagnefs kommuner har gått med i ett samverkansprojekt som bland annat gör att räddningstjänstens IVPA-bilar ska skickas ut på fler larm. Projektet pågår till den 30 april 2019.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Spara tusenlappar på att leva klimatsmart – 19 tips både du och miljön tjänar på

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

IVPA står för i väntan på ambulans och bilarna, med sjukvårdsutbildad personal, larmas ofta ut när den förväntas kunna nå fram till patienten före ambulansen.

I ett pressmeddelande skriver Falu kommun att kommunen har gått med i ett samverkansprojekt tillsammans med Rättviks kommun, Gagnefs kommun, Landstinget Dalarna, Räddningstjänsten Dala Mitt och SOS Alarm. Dessutom har Säters kommun beslutat att gå med.

Projektet innebär bland annat att IVPA:s uppdrag utökas till att också åka direkt på svåra bröstsmärtor och svåra andningsbesvär.

IVPAs uppdrag utökas därmed i de medverkande kommunerna fram till projekttidens slut, den 30 april 2019. Kommunerna står för eventuell kostnad för den utökade alarmeringen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips