Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samtliga elever erbjudsatt bo kvar på Brunnsvik

Om cirka tre veckor, eller i början av nästa månad, kan de Brunnsvikselever som vill bo kvar i sina rum när folkhögskolan flyttar till Borlänge börja teckna enskilda hyresavtal med Brunnsviks förvaltning AB. Erbjudandet om förlängt boende gäller samtliga och hyran utlovas blir oförändrad.
– Jag försöker ordna för eleverna så gott jag kan, säger bolagets vd Enrico Barile.

Som tidningen tidigare omtalat har det från en grupp elever kommit en förfrågan om möjligheten att behålla boendet på Brunnsvik även efter det att utbildningarna har omlokaliserats till Borlänge. Företrädesvis handlar det om att kunna bo kvar i sina rum fram till och med vårterminens slut nästa sommar. Förvaltningsbolaget har som bekant redan köpt in möblemangen.

Nu står det helt klart att förvaltningsbolaget tillmötesgår önskemålet och arrangemanget uppges vara väl förankrat i bolagets styrelse.

För närvarande finns 58 elever på Brunnsvik. Deras boende är fördelat på byggnaderna Laven, Utsikten, Folkhemmet och Smedjan. De har blivit informerade om erbjudandet och ahr nu möjlighet att fundera ett varv till innan de bestämmer sig.

Hur många som väljer att bo kvar i det fagra Brunnsvik återstår således bara att se.

– De som vill stanna kvar får den möjligheten men det behöver inte betyda att alla kommer att göra det. Det är en sak om alla nu säger att de ska bo kvar men hur många det verkligen blir vet vi först när vi ser hur många som skriver avtal. Och det ska vi börja med i början av december.

Enligt Barile kommer det att handla om en enklare form av hyresavtal mellan respektive elev och förvaltningsbolaget. Redan nu står det klart att hyran kommer att ligga kvar på den befintliga nivån.

– Jag har talat om för eleverna vad de får betala. Utan att nämna några siffror kan jag säga att de inte behöver betala mer än de gör i dag.