Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sämsta perioden – på tre år

Mora har inte spelat sämre på tre år.
Men trots att de höga förväntningarna inför säsongen inte har infriats väntar inga förändringar i och kring laget.
– Man får inte gripas av panik efter en sådan här match, säger ordförande Torsten Kjellgren efter 1–2 mot Oskarshamn.

Annons

Tränaren Harald Lückner gick mycket hårt åt sina spelare efter förlusten som petade ner Mora – som enligt samme Lückner har den bästa truppen sedan degraderingen från elitserien 2008 – under förkvalseriestrecket.

Enligt honom var insatsen i första perioden den sämsta – på tre år.

– Jag vill inte förringa Oskarshamns insats på något sätt, men det här var ett sådant jäkla bottennapp så jag vet inte... Första perioden var nog den absolut sämsta vi har spelat sedan vi fick stryk mot Mariestad här (3–6 den 23 november 2008).

Mora förlorade skotten med hela 5–16.

– Jag har ingen förklaring, jag bara väntade på att det skulle ta slut. Och att det står 1–1 är en skänk från ovan. Det ska ju stå fyra–fem till dem. Och det fick de höra, säger Harald Lückner.

I de två sista perioderna vann i stället Mora skotten med 30–16.

Men saknaden av förkylde Robin Gartner, som låg bakom båda powerplay-målen mot Leksand i måndags, var stor.

– Det är ju så typiskt när inte det andra fungerar, då kan man inte rädda sig på ett powerplay heller, konstaterar Lückner.

Utan att nämna några namn föll hans dom hårdast över rutinerade kvintetten Niklas Fogström, Jens Jakobs, Mattias Beck, Peter Nolander och Dan Iliakis.

– Jag är besviken på många som ska leda det här laget som åker och gömmer sig och liksom inte vill vara med. Och det accepterar jag inte, utan det krävs ju en jäkla uppryckning här om vi över huvud taget ska vara med och leka lite högre upp i tabellen. Så jag är grymt besviken, det kan jag säga.

Kan det vara en reaktion efter Leksandsmatchen?

– Man kan ju inte vara tio klasser sämre två dagar senare. Det finns ju inte på världskartan. I så fall sköter man inte sitt jobb.

Moras ordförande Torsten Kjellgren hörde själv Harald Lückners ord på presskonferensen.

– Det är klart att man är besviken efter en sådan här match och det ska Harald också vara som ansvarig, säger han.

Förra året gjorde ni tidiga förändringar när spelet inte stämde. Är det något ni har diskuterat nu?

– Vi gjorde det lite senare på säsongen förra året och det är alldeles för tidigt att göra det. Man får definitivt inte gripas av panik efter en sådan här match. Då säger man fel saker och gör fel saker. Så nej, det finns inget sådant just nu.

Sportgruppen jobbar inte aktivt för att jaga nyförvärv?

– Det är klart att de tittar kontinuerligt på truppen och det ska ju sportgruppen göra oavsett det här resultatet.

Skidsäsongen börjar nu, landslagschefen Hans-Erik Schultz har slutat och en ledningsgrupp där nye marknadschefen Johan Sares ingår har bildats. Hinner Sares lägga ner det jobb som krävs på Mora IK?

– Jag tycker att han har gjort ett väldigt bra jobb trots det här. Vi är väldigt nöjda med Johans jobb och det sättet han är engagerad i det här, så det har funkat väldigt, väldigt bra.

Så just nu letar ni ingen kraft som kan jobba på den sportsliga sidan?

– Nej, ingenting som jag ska kommentera i alla fall.

Matchfakta:

Mora–Oskarshamn 1–2
(1–1, 0–0, 0–1)
Första perioden: 0–1 (4.39) Viktor Sjödin (Victor Löfstedt), 1–1 (18.52) Daniel Viksten (Johan Alcén).
Tredje perioden: 1–2 (6.53) Morten H Poulsen (Linus Hultström, Andreas Valdix).
Skott: 36–32 (6–16, 18–5, 12–11)
Utvisningar, Mora: Jens Hellgren 2, Henrik Eriksson 2, Alexander Hilmerson 2, Mikael Vikstrand 2, Kim Nabb 2. Oskarshamn: Nicklas Jadeland 2+2, Linus Morin 2, Matt Ryan 2, Viktor Sjödin 2, Tobias Jonsson 2.
Domare: Johan Häll, Stockholm.
Publik: 2 211.

Mora i FM Mattson Arena: Christoffer Bengtsberg (Daniel Hansen) - Jens Hellgren, Kalle Ekelund, Mattias Beck, Niklas Fogström, Jens Jakobs - Mikael Vikstrand, Dan Iliakis, Johan Alcén, Alexander Sundström, Daniel Viksten - Peter Nolander, Tom Nilsson, Dion Knelsen, Jonathan Johansson, Kim Nabb- Henrik Olsén, Lukas Bengtsson, Henrik Eriksson, Tobias Ericsson, Alexander Hilmerson.

DT-liraren: Dion Knelsen. Bra fart och svårstoppad.