Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samråd om 20-talet nya vindkraftsgrupper i Vansbro

20 till 24 vindkraftsgrupper i åtta delområden kan det bli om Vansbro kommun och Bergvik Skog lyckats förverkliga vindkraftsplanerna i södra delen av Vansbro kommun.

Bergvik Skog hoppas på god uppslutning vid samrådet om den stora vindkraftssatsning i södra Vansbro vid mötet på måndag klockan 18.00 i Medborgarhuset i Vansbro.

Bergvik skog informerade tidigare under året att man arbetat med att identifiera vilka av de egna markerna runtom i Sverige som är lämpliga för vindkraft både med avseende på hur det blåser och andra givna förutsättningar.

I södra delen av Vansbro kommun ligger en del av de områden man identifierade och nu samråder Bergvik med berörda. Samrådet är det första av fler möten i en process där Bergvik framhåller att det är viktigt att många engagerar sig i förslagen med synpunkter och frågor.

- Vi har aktivt arbetat med att informera lokalt om projektet och tagit många dialoger under våren men det är viktigt att få ett uppsamlande samråd för allmänheten innan sommarsemestern så att alla har samma chans att få svar på frågor, säger Peter Svantesson vindkraftsansvarig på Bergvik Skog.

Under samrådsmötet finns representanter från Bergvik Skog och Triventus Consulting på plats för att berätta om tillståndsprocessen och projektet liksom för att svara på frågor och samla in synpunkter.

- Vi ser samrådsmötet som ett avstamp in i de samtal vi kommer ha fortsatt under processen – vi är fortfarande på ett stadium där vi diskuterar förslag och inte färdiga projekt. Vi har respekt för olika åsikter men vill också gärna diskutera samexistens om vindkraftssatsningen i södra Vansbro blir realiserad, säger Peter Svantesson som än inte kan svara på hur många vindkraftverk som är möjliga att bygga i området som kallas projekt Kajsberget.

– Faller alla bitar på plats blir det ojämförligt det största industriprojektet i Vansbro kommuns historia, sa kommunalrådet Per-Anders Westhed när kommunen och Bergvik i april bestämde sig för att utreda projekt Kajsberget.