Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhällstjänst och skadestånd för intrång på ex-sambos Facebook

Skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst. Till det dömdes den man i 30-årsåldern från Ludvika som tog sig in på sin ex-flickväns Facebook-sida, lade ut nakenbilder på henne och chattade med fem av hennes manliga vänner på Facebook i hennes namn.

I Falu tingsrätts dom, som fastställs som dataintrång och grovt förtal, ingår också att mannen ska betala ett skadestånd på 20 000 kronor till kvinnan.

Det var i början på året som parets fleråriga relation bröts och de flyttade isär. Under tiden de fortfarande var ett par hände det att kvinnan skickade nakenbilder på sig själv till sin sambo och det var ett antal av dessa bilder som mannen lade ut på Facebook.

Enligt tingsrättens dom har mannen chattat med fem män i hennes namn och gjort sexuella anspelningar.

Det framgår av tingsrättens redogörelse att kvinnan mått mycket dåligt efter det inträffade och fått professionell hjälp samt ordinerats mediciner mot depression och sömnproblem. Hon har uppgivit att flera av hennes vänner vänt henne ryggen.