Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete för kastrering av katter

Annika Rullgård, Oljonsbyn, värnar om katter och med ekonomiskt bidrag från privatpersoner har hon nu inlett ett samarbete veterinär Ann-Marie Weber, Djurläkarn i Orsa.

– Vår kattkampanj går ut på att minska antalet oplanerade kullar som föds. Därför har kattägare i Orsa och Mora som kastrerar och id-märker sina katter möjlighet att få kostnaden subventionerad, säger Annika Rullgård.

På Annika Rullgårds hemsida "hilbertshotell.net" berättar hon ingående om sin syn på katthållning och säger bland annat att det finns alldeles för många katter.

– För att få ner antalet, och på så sätt höja kattens status, måste alla kattägare låta kastrera sina katter innan de fått en endaste unge.

Sponsorer har gett Annika Rullgård cirka 3 900 kronor och sagt att hon får göra vad hon vill med pengarna när det gäller katter.

– Jag kontaktade veterinär Ann-Marie Weber och vi är nu överens om en kattkampanj där vi sponsrar med 100 kronor vardera vid kastrering och id-märkning av en katt. Erbjudandet gäller kattägare i Orsa och Mora.

– Pengarna räcker till 39 katter och det är först till kvarn som gäller.

Ann-Marie Weber berättar att en kastrering och id-märkning i vanliga fall kostar cirka 750 kronor.

– Förhoppningsvis gör subventionen med 200 kronor att fler tar steget att låta kastrera sina katter.