Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säljer något man inte äger!

Kopparstaden planerar att sälja 500 lägenheter som man knappast kan göra anspråk på att man äger då man är skyldig banker och fordringsägare 89 procent av tillgångarnas bokförda värde. Det är alltså dessa aktörer som är de rättmätiga ägarna till Kopparstaden.

Dessa 500 lägenheter ska säljas för att man ska kunna genomföra en nyproduktion på 230 nya lägenheter som först ska vara hotell; allt beställt av VM-organisationen, och allt ska stå klart till 2015. För att en sådan rockad ska fungera krävs att fastighetsförsäljningen sker till ett överpris med 50 procent över bokfört värde som skulle hålla kapitalstrukturen intakt.

Vem betalar? Blir det hyresgästerna i de försålda fastigheterna med säkert 25-procentiga hyreshöjningar? De nya kommer ingen att ha råd att bo i. Grattis demokratikommunen Falun!

Eller är Falun numera en diktatur med tre vise män utan visdom som figurerar i en massa bolag, allt för att mörka för invånarna och fullmäktige i Falun?

Han får gå med

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare