Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkrare vårdmiljö, bättre arbetsmiljö

Den rödgröna majoriteten i Landstinget Dalarna lägger nu en budget för 2013-2016 som tar ansvar för framtiden och innehåller kraftfulla satsningar inom de områden där utmaningarna är som störst.

I S, V, MP budgeten prioriteras framför allt två viktiga områden. För det första satsar vi 80 miljoner kronor under 2013 för att en gång för alla korta köerna inom hälso- och sjukvården. För det andra satsar vi ytterligare 56 miljoner på att förstärka primärvården och förbättra läkartillgången på länets vårdcentraler.

Den medicinska och tekniska utvecklingen i hälso- och sjukvården går framåt i ett rasande tempo och den är resurskrävande. Vi vill erbjuda Dalarnas befolkning vård och läkemedel som är moderna och ligger i framkant. Detta kräver resurser vilket gör att vi justerar skattenivån 2013 för att klara av att finansiera vårdens framtida utmaningar.

Den justerade skattenivån ger även utrymme i majoritetens budget för att utveckla en patientsäkrare vårdmiljö och en förbättrad arbetsmiljö för våra anställda. Detta är viktiga insatser och får inte underskattas.

Med de effektiviseringar som vi genomfört de senaste åren och med den resursförstärkning som en justering av skattenivån innebär så kan vi garantera att ingen fast anställd personal kommer att varslas och sägas upp. Vi behöver alla händer som finns tillgängliga i hälso- och sjukvården.

Landstinget Dalarna får heller aldrig stanna upp och sluta se de möjligheter till effektiviseringar som finns varje dag, varje skattekrona ska vara en väl använd krona. Därför kommer vi att arbeta vidare med ständiga vardagsrationaliseringar. Det är en viktig del i att få en långsiktigt hållbar ekonomi.

Genom kraftfulla satsningar och effektiviseringar i vardagen så kommer Landstinget Dalarna att stå bättre rustat inför framtiden. Vi har två tuffa år bakom oss och vi har fortfarande hårt arbete framför oss. Men vi är helt övertygade om att vi tillsammans med landstingets kompetenta och engagerade personal kommer att klara av våra målsättningar.

Ingalill Persson (S)

Thomas Ylvén (V)

Ann-Catrin Lofvars (MP)

Gunnar Barke (S)

Sören Bertilsson (S)

Dagens debattörer utgör ledningen av Landstinget Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel