Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkert vårtecken: Golfare på Dalsjö golfbana väntar på öppning

/
  • - Vi öppnar Dalsjö golfbana så fort vi kan, säger Tony Mullborn.
  • Golfprojekt Dalsjö har värvat Leksandsikonen Jens Bergenström. – Jens är en perfekt förstärkning, vi delar på marknadssidan och kontakten med våra sponsorer, säger klubbchef Tony Mullborn, till höger.
  • Seniorgolfarna spelar den här tisdagen korthålsbanan på Dalsjö, men längtar ut på 18-hålsbanan. Från vänster: Kjell Dahlkvist, Roger Andersson, Gunnar Sandell, Jan Engström och Håkan Engström.
  • Jens Bergenström och Tony Mullborn delar från och med i vår på marknadssidan inom Dalsjö golfklubb.
  • Något golf-Dalarna kan lova är att om inte till Valborg så i vart fall till Kristi Himmelfärdshelg är banor öppna.

Öppnar golfbanan på fredag, eller inte?
– Alltid en avvägning när vi ska öppna. Problemet är inte greener och tees utan fairway, där är lite för blöt fortfarande, säger klubbchef Tony Mullborn på Dalsjö golfbana mellan Falun och Borlänge.

Annons

När öppnar golfbanan, är den vanligaste frågan i april till länets golfklubbar. Golfarna går i väntans tider för att få höra det underbara ljudet av en golfboll som trillar i koppen.

DT träffar Tony Mullborn på en knallgrön green på Dalsjö golfbana

– Du ser själv, greenerna har klarat vintern fantastiskt bra. En av de bästa övervintringar av banan som jag har upplevt under mina nästan 25 år här som banarbetare, banchef - och nu klubbchef sedan 2012. Det är jätteskoj, säger han.

Han skulle vilja lova att banan öppnar på fredag, men tvekar då väderleksprognoserna spår kalla nätter.

Frosten har heller inte riktigt gått ur marken, utan ligger som ett skikt tre-fyra decimeter ner på skuggiga partier.

– Det är en avvägning, vi kan också förstöra genom att öppna lite för tidigt. Vi försöker hitta den där jämvikten. Vi öppnar så fort vi kan.

Något golf-Dalarna kan lova är att om inte till Valborg så i vart fall till Kristi Himmelfärdshelg är banor öppna.

Seniorgolfarna som DT möter på Dalsjös korthålsbana, pay and play, är övertygade om att öppningen av 18-hålsbanan är nära förestående. Om de får råda.

– Och så börjar vi med ett Hole in one, säger Gunnar Sandell.

– Som vi har längtat, det går inte att beskriva. Jag menar nu är grönt och fint, snart är kortbyxor på. 60 rundor blev det ifjol, hoppas det blir något liknande i år, säger Håkan Engström.

– Det är nu livet börjar leka, 50-60-rundor lär det bli i sommar, säger Roger Andersson.

– Tänk vilken friskvård om man betänker att det görs 25 000 bokade ronder/milpromenader på Dalsjö per år, säger Tony Mullborg nu i samspråk med golfprojekt Dalsjös senaste "nyförvärv" Leksandsikonen Jens Bergenström som snört av sig skridskorna och börjat jobba som marknadschef och utvecklare på golfklubben.

– Jag är uppvuxen i Dalsjö. Föräldrahemmet ligger där bortom kullen, pekar Jens Bergenström som inte bara kan hantera en hockeyklubba utan även är en skicklig golfare, hck 6.