Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger för Elfsborg mot AIK

Annons

Sex poäng på två matcher på fyra dagar.

Elfsborg lyckades ta full pott i dubbelmötena mot AIK och gick upp i serieledning.

2_0-segern hemma i Borås var mycket säker.

AIK hade valt att spela med fem mittfältare för att få kontroll på Elfsborgs mittfältskvartett, vilket lyckades till en början. Bortalaget fick ytor och även flera skottmöjligheter.

I och med att Elfsborg fick grepp om mittfältet så kom också chanserna framåt. James Keene satte AIK:s mittbackar på prov flera gånger om. I 32:a minuten kom det svåraste när han dribblade bort tre försvarare och elegant lobbade bollen över Daniel Örlund i AIK-målet.

Fem minuter in i andra halvleken avgjorde Elfsborgs andre anfallare Mathias Svensson matchen när han dribblade bort AIK:s mittbackar _ elegant tunnel på nyförvärvet Nils-Erik Johansson _ och avslutade otagbart för Örlund.

AIK hade svårt att skapa målchanser och hade bara en bra möjlighet att reducera, men då gjorde Johan Wiland en jätteräddning.

Med en halvtimme kvar att spela reste sig Elfsborgs-fansen och välkomnade hemvändande Fredrik Berglund som avlöste Mathias Svensson.

Att Fredrik inte har spelat på ett tag, men han hade ändå ett par hyggliga chanser att ta sig igenom försvaret.

Fredrik Berglunds hemkomst till Borås har ökat konkurrensen om de två anfallsplatserna i startelvan. Förutom de tre som spelade mot AIK har Magnus Haglund också Denni Avdic som kan ta en plats i anfallet.

TT

Mer läsning

Annons