Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sågmyramacken på väg att öppnas

Q-starmacken i Sågmyra stängdes i våras och över 1300 personer skrev på protestlistor till kommunen och krävde att macken skulle få vara kvar. Nu förbereds en ansökan om nytt tillstånd.

Annons

Bakgrunden är att Q-star först inte ville genomföra en riskanalys och det fick till följd att Räddningstjänsten Dalamitt inte gav något fortsatt tillstånd med tanke på att macken låg för nära bostäder i byn.

– Vad vi hört så bestämde sig Q-star sedan för att ändå göra en riskanalys men vi har inte fått in någon ansökan ännu om att macken ska öppna igen, säger Lars Sjöberg på Räddningstjänsten Dalamitt.

Börje Svensson Kannan Bil & Däck AB i Sågmyra som gärna vill öppna macken säger att nu har det genomförts riskanalyser och eftersom de flesta bostäderna runt macken har utrymningsvägar på andra sidan husen runt macken så har han hört att det bara handlar om relativt små åtgärder med brandsäkringsåtgärder i ett av husen.

Ulrika Küla på Q-star i Norrköping arbetar med frågan, en ny riskbedömning är genomförd och inom kort hoppas Q-star på ett möte på plats i Sågmyra tillsammans med räddningstjänsten och övriga inblandade.

Q-star Försäljning AB är ett svenskt bensin- och drivmedelsbolag med runt 400 Q-star-, Pump- och Bilistenmackar på landsbygden, på mindre orter och i vissa större städer.