Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sabaton Open Air satsar på de lokala banden på sommarens festival i Falun

Brothers of metal, Chainwreck och V är några av de lokala akter som kommer att spela på årets upplaga av Sabaton open air i Falun i sommar.

Läs mer: Sabaton Open Air 2018: Lokala band och artister deltar – "De utvalda får än mer publicitet än tidigare"

Precis som förra året kommer ett gäng lokala band uppträda på Sabaton Open Airs första dag, den 15 augusti. Satsningen på de lokala akterna sker i samarbete med länsorganisationen Dalapop. Nu är det klart att Chainwreck, Brothers of metal och V kommer att uppträda.

- Utan att slå sig själv på bröstet allt för mycket så anser jag att det är ett genidrag att låta Dalapop utveckla det vi jobbat aktivt för i så många år nu, nämligen att se till att de lite mindre band som verkligen förtjänar en spelning och dess uppmärksamhet kring det, får det på bästa möjliga sätt. Nu kan vi satsa ännu mer kraft på att utveckla hela festivalen så den får fler besökare för varje år och som i sin tur genererar än mer PR bland annat till dessa band, säger Sabaton Open Airs Krister Lindholm i ett pressmeddelande.

Läs också: Civil War klara för hårdrocksfesten i Falun

Förutom de tre dalabanden är även Baruk Khazâd och Prudence klara för festivalen genom Dalapops motsvarigheter i Kalmars län och Norrbotten.

Sabaton Open Air äger rum den 15 till 18 augusti uppe på Lugnet i Falun och i år kommer bland andra Sepultura, The Darkness och, givetvis, Sabaton till festivalen.

Folkfesten, konserterna och frisyrerna – här är höjdpunkterna från årets Sabaton Open Air