Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så uppmärksammas nordiska biblioteksveckan

Kommande vecka äger Nordiska biblioteksveckan rum. Detta kommer att uppmärksammas vid tre tillfällen i Säters kommun.

Projektet Nordiska Biblioteksveckan arrangeras av Föreningarna Nordens Förbund och verkar för att sprida läsning, nordisk litteratur och bildningsideal i Norden och dess närområden.

På måndag, den 12 november, startar Nordiska biblioteksveckan som arrangeras för 16:e gången.

– Veckan hålls för att manifestera högläsning, nordisk berättartradition och litteratur. När det är som mörkast i våra länder, tänder vi ett ljus och läser en bok. Detta är grundkonceptet för Nordiska Biblioteksveckan, säger Anna Danielsson, vikarierande bibliotekarie på Säters bibliotek

På måndag klockan 19.00 hålls arrangemanget Kura skymning i Kulturhörnan på Säters bibliotek. Bo G Jansson, professor i litteraturvetenskap på Högskolan Dalarna, föreläser om August Strindberg – Orosanden August Strindberg och den moderna författarrollen. Kvällen arrangeras av Säters kulturnämnd.

Torsdagen den 15 november klockan 19.00 blir det ett författarbesök av Moa Herngren under rubriken "När man skrapar på ytan". Även detta sker i Kulturhörnan på Säters bibliotek.

– Moa Herngren kommer att berätta om sitt skrivande och om senaste boken Jag skulle aldrig ljuga för dig, berättar Anna Danielsson.

Arrangörer för författarbesöket är kulturnämnden samt Jubileumsåret Säters sjukhus.

För Säters del avslutas Nordiska biblioteksveckan måndagen den 19 november klockan 19.00 då Arkan Asaad gör ett författarbesök på Biograf- & TV-museet. Arkan Asaad har skrivit boken "Stjärnlösa nätter".

– Kvällen fortsätter sedan med att Therese Haglund berättar om barns och ungas rättigheter i Dalaprojektet "Det handlar om kärlek", berättar Anna Danielsson.

Arrangörer för denna kväll är kulturnämnden samt Rädda Barnen i Säter.