Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tufft var Robinson

/
  • Anna Lundh från Gesunda är en av deltagarna i Robinson 2009.  Foto: Foto: Daniel Ohlsson/TV4
  • Jas-kunnandet. Sverige blev ledande på skydd mot elektromagnetiska vapen när man utvecklade Jas-flygplanet med Swedich Microwave Test Facility i Linköping. Nu kan anläggningen kanske komma att användas till att utveckla civila skydd i Ludvika

Annons

Redan som liten satt Anna Lundh klistrad framför Robinson och drömde om att själv få vara med. När hon blev tillräckligt gammal lades programmet ner och utsikterna att bli Robinson-Anna såg ut att grusas.

- Nu när trailern dök upp igen sa jag till min pappa att "nu söker vi". Han vågade inte i slutändan, men jag tror att han skulle ha passat.

För Annas del var det äventyret som lockade. Hon är tävlingsmänniska och har en bakgrund som löpare och stuntkvinna. Natur och friluftsliv hör till de stora intressena.

Förväntningarna på programmet infriades med råge.

- Man trodde att man visste vad som väntade, men det var bortom det. Det var en enorm upplevelse bara att få se produktionen. Överlevnadsbiten var bra mycket tuffare än jag trott. Vi fick ingenting. Det har förändrat min syn på livet och jag uppskattar vad jag har mer nu - man har fått en inblick i hur man kunde ha haft det. Vi har mat på bordet och kan öppna det halvfulla kylskåpet och tänka "vi har ingen mat hemma", samtidigt som folk svälter.

Hur tror du att tittarna kommer att uppfatta dig?

- Det är svårt att säga. Det gick snabbt att koppla bort att man blev filmad - man bara var där. Jag hoppas att de inte vinklar en för hårt. Visar de den riktiga Anna så tror jag att tittarna kommer att gilla mig.

Hur var relationen till de övriga deltagarna?

- Man kommer väldigt nära varandra - mer eller mindre med olika personer. Det blir en speciell gemenskap.

Det är inte första gången Anna Lundh är med i TV. Tidigare visade hon prov på sina stunttalanger i programmet Outsiders på TV3. Där var hon med om att sätta ett rekord i att åka bil på två hjul. Nu planerar hon och en kompis att sätta ihop sitt eget stuntteam.

Fakta: Robinson 2009

18 deltagare kämpar om att hålla sig kvar längst på ön Palawan i Filippinerna.

Under programmets gång delas deltagarna in i två lag, som möter varandra i olika tävlingar. Det förlorande laget i varje avsnitt tvingas till ett öråd, där de måste rösta ut en av sina egna.

Tävlingarna i avsnitten är av två typer: pristävlingar, där deltagarna kan vinna något som underlättar livet på ön, till exempel en fiskeutrustning, och "Robinson"-tävlingar, där priset är immunitet mot utröstning.

Robinson 2009 är enligt TV 4 tuffare än tidigare säsonger. Deltagarna bor vid ett insektstätt träsk, inte på en strand, och det enda de förses med är eld och en machete, all mat får de hitta själva.

Premiär i TV 4 lördagen den 21 mars.

Deltagare 2009

Nina Amjadi, 22, Järfälla

Michel Berendji, 39, Stockholm

Lukas Berglund, 29, Lidingö

Erik Billing, 27, Malmö

Erik Blomqvist, 29, Ramkvilla

Kerstin Fröblom, 60, Täby

Jarmo Heinonen, 54, Åkersberga

Beatrice Karlsson, 37, Arvidsjaur

Erika Killén, 28, Borås

Anna Lundh, 21, Mora

Angela Monroe, 31, Stockholm

Josephine Myrén, 38, Hägersten

Rafael Ortega, 44, Malmö

Ellenor Pierre, 35, Gävle

Ranjit Roy, 31, Hjärup

Erik Rydberg, 23, Åkersberga

Mika Svensson, 26, Stockholm

Christian Ternstedt, 28, Jönköping

Fakta: Anna Lundh

Namn: Anna Lundh

Ålder: 21 år

Bor: I Gesunda hemma hos föräldrarna

Familj: Tillsammans med hockeyspelaren Andrée Hult från Borlänge, proffs i Ryssland

Favoritdokusåpa: Robinson (alltid varit)

Intressen: Sport och natur

Hemsida: www.annalundh.se

Annons