Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Ore överleva efter spelarflykten

Matchen mot Enköping är räddad.
Nu berättar ordförande Inge Östlund hur Ore går vidare efter massavhoppen från a-laget.
– Vi skulle ha organiserat oss för länge sedan, säger han.

Annons

I söndagens match mot Enköping i Furudals hockeycenter är den tidigare assisterande tränaren Patrik Samuelsson huvudtränare.

Tidigare huvudtränaren Mattias Olsson blir i stället ansvarig för J18 och U16, som Markus Hollerup lämnade i måndags.

– Vi vet inte riktigt hur organisationen kommer att se ut, men i dag (lördag) är det "Putte" (Patrik Samuelsson) som har J20-matchen (mot Karlskoga), berättar Inge Olsson.

Varför gör ni bytet mellan Olsson och Samuelsson?

– Det är Mattias och "Putte" som har gjort upp det och vi tycker för tillfället att det är bra. Sedan får vi se hur det utkristalliserar sig framöver.

Några problem att få ihop spelare till matchen mot Enköping har det inte varit för tränare Samuelsson trots att bara två spelare från det tidigare a-laget har valt att fortsätta.

– Han har fullt lag sade han. Sedan är det sex–sju killar som har hört av sig och vill komma och spela i Ore, berättar Östlund.

Vad säger du om att alla utom två spelare från den tidigare a-truppen har lämnat?

– Det är aldrig ens fel när det blir så. Men vi hade spelarråd i tisdags och det var första gången jag fick höra att det fanns en del brister. När det gäller klubborna så har vi haft problem med leverans av en speciell klubba och det är en del som inte tycker om den de spelar med. Men jag tror inte att någon är påtvingad att spela med en trasig klubba. Det jag tog åt mig av är att vi borde ha en person som kan ta hand om de här unga killarna socialt utanför hockeyn. Ska vi genomföra en likadan satsning måste vi ha en sådan person. Sedan tror jag att det spelade in att laget fick stryk flera matcher på rad. Om de hade vunnit ett par matcher hade de nog stått ut med det här.

Kommer ni att kunna erbjuda bättre förutsättningar till det nya laget?

– Det vågar jag inte svara på i dag. Vi har lagt en budget och den ligger fast såvida det inte kommer in en sponsor med 150 000 kronor.

Varför har spelarna inte fått jobb?

– En del kan få jobb, men Furudal är så otroligt litet. Efter mötet i tisdags erbjöd jag en av killarna jobb, men jag skulle ha behövt veta det här för två månader sedan.

Håller du med om att kommunikationen mellan styrelse och spelartrupp har varit för dålig?

– Problemet är att vi skulle ha organiserat oss för längesedan, men nu har vi fått släcka bränder efter att både förra säsongen och den här har blivit stökig. Det är inte meningen att styrelsen ska peta i sådana här detaljer.

Vad behöver ni, en Robert Spångmyr-typ?

– Hur det kommer att se ut får framtiden utvisa, men den som kommer måste jobba väldigt tajt med styrelsen.

IFK Ore hade under fredagen också ett "förstärkt styrelsemöte" för att få fler att engagera sig i föreningen.

– Det var positivt, det kom en hel del folk. Vi var 22 personer, men det var sex stycken som fick förhinder och kommer när vi har uppföljningsmöte om två veckor, berättar ordförande Östlund.

Om a-laget kommer att kunna genomföra hela division 1-säsongen är dock i dagsläget inte klart.

– Det beror helt och hållet på hur många spelare som droppar in och vad det är för kvalitet på dem. Skulle det vara bra spelare och vi hänger med hyfsat kan det bära hela säsongen ut, säger Inge Östlund.

Har Ore helt enkelt inte råd att dra sig ur serien?

– Det är ingenting vi har diskuterat. Det kostar att bedriva verksamhet också. Just nu är det i alla fall inte aktuellt.