Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska läkarbristen lösas

Högre löner och en femårssatsning på totalt 80 miljoner ska lösa den stora läkarbristen i Dalarna.
– Det här är den största primärvårdssatsning vi någonsin genomfört i länet, säger landstingsrådet Ingalill Persson (S).

Annons

I länet finns i dag 138 fast anställda läkare inom primärvården. De borde vara många fler. Hela 60 läkartjänster står i dag vakanta.

Situationen har varit problematisk för landstinget i flera år, som tvingats lösa problemet genom att hyra in stafettläkare. Det här vill landstingsledningen ändra på. Fram till 2017 ska landstinget satsa totalt 80 miljoner kronor extra på primärvården och läkarna.

– Vi måste ha en primärvård som fungerar. Därför ska vi göra denna storsatsning. 56 extramiljoner ska satsas på hälsovalet så att vi aktivt kan rekrytera läkare och besätta tjänster. Utöver detta kommer vi höja lönerna för alla våra distriktsläkare. Hur mycket det blir kan vi i dag inte säga. Förhandlingar pågår. Klart är i alla fall att vi vill se konkurrenskraftiga löner i ett nationellt perspektiv, säger Ingalill Persson.

Landstinget vill lätta på trycket för de anställda läkarna. Senast om fem år ska varje läkare högst ansvara för 1 500 patienter. I dag finns det läkare som ansvarar för upp mot 2 200 patienter.

– Så här kan vi inte ha det. Det handlar om att vi ska införa mer tydliga uppdrag för samtliga yrkesgrupper inom primärvården. Vi ska hitta lösningar runt omkring läkarna så att de kan ägna sig mer åt patienterna. Det ska helt enkelt bli attraktivare att bli läkare i Dalarna.

– Det är ytterst viktigt att vi besätter dessa vakanta tjänster så att patienterna, inte minst de multisjuka äldre, möter en och samma läkare varje gång de besöker vårdcentralen. Det är dit vi vill, säger Ingalill Persson.

Landstinget ska bland annat fokusera mer än tidigare på utlandsrekrytering.

– Det blir bara en del av lösningen. Inget huvudspår. Då tittar vi också främst mot Tyskland, som har ett visst läkaröverskott. Vi vill inte konkurrera och rekrytera i exempelvis baltländerna. Där behöver de behålla sina egna läkare, säger Ingalill Persson.

Bakom förlaget ligger en analys som gjorts av arbetsgrupper inom primärvården i länet.

– Vi har tagit till oss hur primärvården och läkarna själva vill lösa situationen med läkarbristen. Det här är resultatet. Vi ska få en långsiktig rekryteringsstrategi, säger Ingalill Persson.

Utöver läkarsatsningen vill landstinget även satsa tre miljoner extra per år på de vårdcentraler som fått ett högre tryck på grund av fler asylsökande. Även BUP ska få extra resurser, 12 miljoner under tre år. Vårdcentralerna kommer även få totalt 10 miljoner extra fram till 2017 för att underlätta kommunaliseringen av hemsjukvården. Totalt satsas 80 miljoner på primärvården fram till 2017.

– Och jag betonar att satsningen omfattar såväl landstingets egna - såväl som de privata - vårdcentralerna i länet. Alla får samma del av denna storsatsning. Vi ska få fler fasta läkare, och färre stafettläkare, inom primärvården, säger Ingalill Persson.

Fotnot: I mars ska landstinget presentera målsättningen för hur många läkare som ska rekryteras varje år tills vakansproblemet är löst.

Annons