Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Gagnefs flottbro firas

Långbord längs hela flottbron och "roterande" artister som underhåller med sång och musik. Så ska återinvigningen av flottbron firas – men först den 15 augusti.

Gagnefs Intresseförening hade redan före broolyckan planer på en årligen återkommande flottbrofest.

– Vi vill manifestera brons betydelse för bygden och använda den för att stärka gemenskapen, förklarar föreningens högtidssamordnare Inger Jansson.

I år får festen karaktären av en återinvigning med tal av bland andra kommunalrådet Irene Homman (S) och kyrkoherde Mattias Rådbo.

– Det kan bli magiskt eftersom platsen är så vacker, inte minst ner den nedåtgående solen speglar sig i älvens vatten, säger Inger Jansson.

Hon och alla invånare i Gagnef hoppas att bron är reparerad till festen.

– Vi har fått besked av Trafikverket att bron med 80 procents säkerhet ska vara klar att tas i bruk i mitten av augusti, berättar högtidssamordnaren.

I anslutning till flottbron har föreningen ett kafé och i år satsar den på att göra hela området mellan bron och Gagnefs Minnesstuga mer levande genom att röja, ställa i ordning stigar – och göra beteshagar för kor och får.