Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Gagnefs flottbro firas

Långbord längs hela flottbron och "roterande" artister som underhåller med sång och musik. Så ska återinvigningen av flottbron firas – men först den 15 augusti.

Annons

Gagnefs Intresseförening hade redan före broolyckan planer på en årligen återkommande flottbrofest.

– Vi vill manifestera brons betydelse för bygden och använda den för att stärka gemenskapen, förklarar föreningens högtidssamordnare Inger Jansson.

I år får festen karaktären av en återinvigning med tal av bland andra kommunalrådet Irene Homman (S) och kyrkoherde Mattias Rådbo.

– Det kan bli magiskt eftersom platsen är så vacker, inte minst ner den nedåtgående solen speglar sig i älvens vatten, säger Inger Jansson.

Hon och alla invånare i Gagnef hoppas att bron är reparerad till festen.

– Vi har fått besked av Trafikverket att bron med 80 procents säkerhet ska vara klar att tas i bruk i mitten av augusti, berättar högtidssamordnaren.

I anslutning till flottbron har föreningen ett kafé och i år satsar den på att göra hela området mellan bron och Gagnefs Minnesstuga mer levande genom att röja, ställa i ordning stigar – och göra beteshagar för kor och får.