Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Dalkurd stärka laget

Kontraktet säkrades i helgen.
Nu kan Dalkurd på allvar börja fokusera på arbetet inför nästa säsong.
– Vi sätter i gång direkt med att försöka lösa de defensiva problemen som vi uppenbarligen har, säger klubbchefen Diljen Otlu.

Tre omgångar återstår, men i och med helgens seger över Vasalund stod det klart att Dalkurd även nästa år spelar i division 1.

Säsongen har dock varit en besvikelse och för att undvika att hamna i samma situation igen påbörjas arbetet inför kommande år redan nu.

– Vi sätter i gång arbetet med att försöka förstärka defensiven redan nu. Vi drar i lite trådar och hör oss för, förklarar Diljen Otlu.

– Den grova generella slutsatsen är att vi släpper in för mycket mål. Rent sportsligt är huvudfrågan: Hur kan vi förbättra vårt försvar utan att göra avkall på vårt anfallsspel?, fortsätter Otlu.

Ni siktar på att ta in spelare för att stärka defensiven?

– Ja, men en defensiv förstärkning behöver inte vara en spelare som är långt ned i banan. En spelare har alltid två uppgifter på plan och även spelare högre upp i banan har defensiva uppgifter.

Har ni ekonomi för att värva spelare?

– Vi håller på att försöka säkerställa sponsorer till nästa år nu. Vi kommer åtminstone vara likvärdiga som i år, men vi hoppas på att öka omsättningen. Så vi bör ha råd att värva lite spelare.

En annan faktor som klubben har att jobba med är vem som ska träna laget nästa år, då Jonas Björkgrens kontrakt går ut.

Så sent som i måndagens tidning berättade dock Björkgren för DT-sporten att han är beredd att lyssna om klubben erbjuder honom en förlängning.

– Vi kommer sätta oss ned och ta en diskussion med Jonas, men kommer inte öppna eller stänga för någon förrän vi känner att det är rätt. Det vore direkt oprofessionellt om vi inte tittade på parallella lösningar. Man kan inte låsa fast sig vid ett spår, menar Otlu.

Hur ser ni på Björkgrens insats i år?

– Jonas har, sett till förutsättningarna, gjort det klart godkänt.