Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så många har åkt med pendeln mellan Orsa och Mora

I måndags var det premiär för pendeltåget mellan Mora och Orsa, och hittills har intresset för att åka med tåget varit stort.

Enligt Inlandsbanan har 188 pendlare åkt med tåget från premiären i måndags fram till torsdag. På torsdagen åkte cirka 70 personer med pendeln, och Inlandsbanan kallar det hela för succé.

Läs också: (Plus) Nu kan du åka pendeltåg mellan Orsa och Mora: "Extremt roligt"

De populäraste avgångarna ska vara de som går 07.20 från Orsa och sedan tillbaka 15.05 och 16.10 från Mora.

Det ska ha blivit en ökning i antalet resenärer när skolorna började i tisdags, då många skolungdomar valde att åka med pendeln.

– Vi visste redan innan trafikstart att det fanns ett intresse av pendling mellan Orsa och Mora bland annat genom det medborgarförslag som lämnats in till Orsa kommun. Och vi har stora förhoppningar om att projektet ska bli lyckat. Det ärväldigt roligt att se att resenärerna hittat till oss så direkt efter premiären, säger Ulrica Dahlqvist, chef Destination Inlandsbanan AB, i ett pressmeddelande.

Läs också: Nu blir det pendeltåg mellan Orsa och Mora

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android