Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så många dalalöpare tog sig i mål under Ultravasan

Hundratals löpare antog utmaningen i att springa den 90 km långa Vasalopps-sträckan mellan Sälen och Mora. Och på resultatlistorna över vilka som tog sig hela vägen in i mål fanns flera masar och kullor - från hela Dalarna.

Ultravasan kan väljas i två distanser där den ena är 90 km, från Sälen till Mora, och den andra 45 km. Årets upplaga ägde rum under lördagen och i den längre varianten stod 805 löpare redo på startlinjen för att anta utmaningen. Samma siffra för den kortare versionen, där sträckan ligger mellan Oxberg och Mora, landade på 584 startande deltagare. I mål tog sig 745 respektive 566 deltagare och bland dem fanns flera dalalöpare.

LÄS MER: Duggregn när Ultravasarna gav sig iväg

Kommunen i länet med flest löpare som passerade målgången efter att ha sprungit det 9 mil långa loppet stod Mora för. 21 stycken, av de totalt 64 löpare från Dalarna som tog sig i mål, sprang för kommunen, i vilken även själva målgången återfinns. På en andra plats landade Falu Kommun med 10 stycken löpare.

LÄS MER: De vann årets Ultravasa - norsk och schweizisk seger

Siffrorna för Dalarna ser ut som följer för Ultravasan 90 km:

Totalt antal löpare från länet som tog sig i mål: 64, varav 52 herrar och 12 damer

Antalet löpare, kommun för kommun, som sprang hela vägen in i mål:

Mora: 21

Falun: 10

Borlänge: 9

Malung-Sälen: 4

Leksand: 3

Ludvika: 3

Rättvik: 2

Älvdalen: 2

Vansbro: 2

Hedemora: 2

Avesta: 2

Gagnef: 1

Säter: 1

Smedjebacken: 1

Antal löpare från Dalarna som tog sig i mål under Ultravasan 45 km: 97, varav 49 herrar och 47 damer

Bästa placeringen i länet stod Roman Ryapolov, IFK Mora OK, för då han tog hem första platsen i Ultravasans 45 km långa lopp. Han sprang på tiden 2.41.47. Gällande Ultravasan 90 km stod Andreas Hermansson, Perbellum SS, från Mora för länets snabbaste tid när han gick i mål på 7.18.00. På damsidan var det Lovisa Niss, Brudpiga RK, från Leksand som var snabbast med tiden 9.08.10 som resulterade i en artondeplats. Anna Mattsson, Falun, sprang i mål med länets näst bästa tid bland damerna på 9.10.15.

LÄS MER: Många som hoppas på revansch i Ultravasan

Källa: Ultravasan/Vasaloppet