Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan nya avfarten vid Laggarudden bli säkrare

Nya avfarten till Laggarudden blev inte så lyckad.
Det har många tyckt och muttrat i olika sammanhang. Så även Kjell Israelsson – men han tycker sig ha en lösning.

Annons

– Låt all vänstersvängande trafik ner till Laggarudden använda den gamla avfarten och enkelrikta den så trafik ut på länsvägen förbjuds. Den nybyggda avfarten ska bara användas för utfart på länsvägen. Undantaget att de som kommer norrifrån (från Sörvikshållet) kan använda den för infart till Laggaruddsområdet.

Kjell Israelsson förslag innebär att vägansvariga får sätta upp en skylt som förbjuder vänstersväng från länsvägen in på nya Laggaruddsvägen.

– I övrigt behövs det bara att man lägger beläggning på en kortare sträcka på den gamla Laggaruddsvägen. Grovt uppskattat gissar jag att det skulle kosta cirka 100 000 kronor.

Småpengar i sammanhanget, menar Israelsson, satt i relation till att trafiksäkerheten skulle förbättras rejält.

– Vid den nya Laggaruddsvägen finns det ju inte plats för bakomvarande att köra om på insidan när någon står och väntar på att svänga vänster. Vid gamla avfarten finns rejält med plats att köra förbi på insidan, konstaterar Israelsson.

Han har tagit upp förslaget med sin partifrände Susanne Salomonsson (M) som i dag, torsdag, kommer att lägga fram förslaget när kommunens trafikutskott har möte. Enligt Israelsson har även Kurt Josefsson (BOP) anammat idén och nu återstår att se hur Socialdemokraterna i utskottet ställer sig.

I likhet med organisationen Motormännens representant Lennart Kjellin, intervjuad i NLT den 17 september, förordar Israelsson också att hastigheten sänks på länsvägen.

– Nu är 80 satt som hastighetsgräns och det är vansinne. Sänk till 60 på avsnittet från Röda stugan och fram till och förbi nya infarten, tycker Israelsson.

Nämnas kan att boende på Laggarudden skrivit till länsstyrelsen och föreslagit omkörningsförbud på sträckan och eventuellt även hastighetssänkning.

Kommunen har fått förslaget för yttrande och politikerna i utskottet kommer att informeras i frågan vid dagens sammanträde, uppger Kerstin Ohlsson som handlägger trafikfrågor vid kommunen.