Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här mycket kostar Sofias Nobelklänning

Nu är det avslöjat. Oscar de la Renta har designat prinsessan Sofias mörkblå Nobelklänning.
En klänning med ett femsiffrigt pris.

Designern Oscar de la Renta står bakom prinsessan Sofias Nobelklänning.

Det är, enligt Svensk Damtidning, en av prinsessan Madeleines och kronprinsessans Victorias favoritdesigners. Klänningen är en riktig dyrgrip. Den går loss på 76000 kronor, enligt Svensk Damtidning.

Modedesignern Oscar De La Renta gick bort för ett år sedan, 82 år gammal. Han var en stor modeskapare och blev känd efter att han börjat klä Jackie Kennedy.

TV: Hovreportern om Sofias överraskningar

Smyckena som prinsessan Sofia bär har hon lånat av drottning Silvia, utom diademet som är prinsessan Sofias egna med briljanter och smaragder. Prinsessan bar även diademet vid sitt bröllop i somras. Diademet var en gåva från kungen och drottningen.

När prinsessan gjorde sin Nobeldebut förra året var den rosalila klänningen designad av den svenska designern Ida Sjöstedt. Den var gjord av sidenduchesse och tyll med paljetter. Sjöstedt designade även prinsessans brudklänning.

LÄS MER: Fler kungliga nyheter