Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här kan ett framtida Räfsnäs bli använt

Ett campingområde där fotbollsplanerna i dag ligger för 110-120 husvagnar, tältplats och några stugor.
Det är vad som tonar fram när kommunens projektgrupp för Räfsnäs skissat på en ny detaljplan för området.

Emma Johansson, planerare på samhällsbyggnadsförvaltningen, påpekar i en kommentar till att de områden som ritats in för camping, ridverksamhet och stugor är preliminär och att gränserna kommer att fastställas efter hand. Bland annat ska ridklubben och stugägare i området få komma till tals.

När kan en detaljplan vara klar och en camping på plats?

Emma Johansson svarar själv på den frågan i sitt utskick till de som berörs av den nya detaljplanen.

"I dagsläget vet vi inte när starten för detaljplan blir men målet är att komma igång så snart som möjligt. En detaljplan tar cirka 1,5 år att ta fram, om den inte överklagas. Dessutom måste det budgeteras (avsättas pengar) för en camping, vilket är något politikerna styr över."

När det gäller kartbilden här intill kan noteras att ett område med ett mindre antal fritidshus föreslås. Det frågetecken som täcker ett bostadshus som kommunen äger och hyr ut har placerats där av den anledningen att den framtida användningen är oklar.

Emma Johansson uppger att det blir samhällsbyggnadsförvaltningen som leder detaljplanearbetet. Den projektgrupp som tidigare jobbat med projektet kommer lösas upp. När detaljplanearbetet startar kommer en ny grupp att skapas för att få in rätt kompetens i detaljplanearbetet.

När detaljplanearbetet sätts igång är inte bestämt.