Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gör du populära kollaget med dina bästa bilder på Instagram

Är hela ditt instagramflöde proppfullt av användare som visar sina nio bästa inlägg under det senaste året? Troligen. Men hur går det egentligen till att skapa kollaget?

Faktum är att det inte är ett verktyg som finns inne i Instagram. För att skapa ditt kollage måste du istället vända dig till en annan sida. Populärt bland många användare verkar vara att använda den här hemsidan.

Allt du behöver göra är att skriva ditt användarnamn i sökfältet på hemsidan så genereras en topp-9-kollage. Men det funkar bara om din instagram-profil är offentlig. Om du har ett privat konto måste du antingen tillfälligt ställa om till en offentlig profil, skapa kollaget för att sedan stänga kontot igen.

Eller så skapar du ditt eget kollage. Men då måste du själv gå igenom ditt flöde under det senaste året, göra en skärmavbild och sedan skapa kollaget själv via en fotoredigeringsapp. Fördelen är förstås att du då kan plocka bort bilderna som du inte är nöjd med men som ändå har fått många gilla.

► Här är DT:s bästa poster under 2017: