Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så firas julen hos Svenska kyrkan i Ludvika

Julen är en av kyrkans största högtider. I Ludvikas kyrkor hålls en rad konserter och gudstjänster, bland annat midnattsmässa och julotta på finska.

I centrum står det nyfödda barnet, den frälsare som världen väntat på. Han föds under enkla förhållanden i ett stall i Betlehem, men kommer att få betydelse för en hel värld.

Julfirandet inleds den 23 december med två julkonserter i Ludvika Ulrika kyrka, biljetterna är redan slut.

På Julaftonen bjuds barn med familjer till Lillkyrkan 10.00. Det hela leds av Daniel Jansson Brask och Ingela Vestbro står för musiken.

Midnattsmässan på julaftonens kväll börjar 23.30 i Ludvika Ulrika kyrka och vakar in den stora dagen, juldagen, då födelsen av Jesus firas. Gudstjänsten leds av Per-Olof Lif och Kerstin Bengtsson, för musiken svarar Gammals Mats Dahlström.

Här medverkar också kören A la Can och solister är Anna Alfzon, sång, David Helsing, gitarr, Anders Eldestrand, trumpet och Jorma Kallela, bas.

Juldagen inleds 7.00 med julotta i Ludvika Ulrika kyrka. Ottan leds av Gunnar Persson och för musiken svarar Magnus Åström som också leder Novakören. Solister är Ulf Hällqvist, sång och Gunilla Söderholm på trumpet.

9.00 på juldagen inbjuds till joulukirkko/julotta på finska i Lillkyrkan med Hannu Mikkonen, för musiken svarar Magnus Åström.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel