Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så firade man beskedet i Älvdalen

Älvdalens kommun tog emot beskedet om tillökning i kungafamiljen med glädje.
På somliga platser firades detta med tårta.

Läs också: Prinsessan Sofia väntar barn

– Vi blev glatt överraskade vid lunchtid i dag och skyndade oss iväg och köpte en prinsesstårta, naturligtvis. Nu har vi fikat och firat, säger Ing-Marie Bergman, Älvdalens kommun.

Utanför tycks även naturen ha firat beskedet genom att skruda sig i de vackraste färgerna. Skogarna omkring Älvdalen var denna dag var en kavalkad av röda, gula och gröna nyanser och där solen lät orten bada i dess strålar.

Något som troligtvis gladde alla de som var ute i skogarna. De som ville tala med representanter för Älvdalen fick nämligen samma besked: tyvärr, de är på älgjakt.

Därmed var det tämligen öde i kommunhuset när DT kom på besök. Den lilla decimerade skara som ändå fanns kvar tog dock emot beskedet med glädje:

– Återigen blir det fokus på Älvdalen vilket är betydelsefullt för oss. Vi har redan sett effekterna kring kärleksfesten. Nu blir vi återigen uppmärksammade. Samtidigt gläds vi så klart med prinsparet som nu får sitt första barn, säger Ing-Marie Bergman.

Blir mediebevakning aldrig tröttsam?

– Hittills har det bara varit positiva effekter, säger Ing-Marie Bergman och skrattar, innan hon fortsätter:

– Nej. Det är inte tröttsamt.

TV: Se prinsparets reaktion på DT:s raka barnfråga

Linda Westling, frisör på salongen Hos Lotta, tyckte att beskedet var jättekul. Likaså sin kund.

Men de två, troligtvis representativa för hela Älvdalen, fann det lite besvärligt att tala om det – detta utav respekt för parets integritet.

– Men det betyder jättemycket och är jätteroligt. Jag hoppas det leder till att flera kommer hit till Älvdalen och får se vår fina natur och möta allt trevligt folk, säger Linda Westling.

Älvdalens kommun har inget speciellt inplanerat kring detta, utöver den redan inköpta tårtan.

TV+TEXT: En tårfylld prinsessa återsåg sitt Älvdalen

– Vi har inte hunnit bestämma något. Det är älgjaktstider och många är borta. Men vi ska väl fundera på om vi ska göra något speciellt för att uppmärksamma det, säger Ing-Marie Bergman.

Tror du att vi får se någon liten prins eller prinsessa leka här snart?

– Det passar väldigt bra för barn att vara här i Älvdalen. Det är en fantastisk miljö att vistas i som är trygg och det finns jättefin natur. Sen får man hoppas att barnen, och i framtiden kanske även barnen, får lära sig åka sidor här i vår vackra natur också, säger Ing-Marie Bergman.