Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så får du del av polisanmälan

Annons

Fråga 1: Om man råkar ut för en parkeringsskada i ett garage, polis kommer till platsen och fotar och skriver rapport. Får man en kopia på rapporten hemskickad?

Fråga 2: Om det dröjer och man ber om en rapport, skall man få en då, eller är det bara
försäkringsbolaget som kan begära in rapporten?
Drabbad


Svar 1: Vad jag förstår är det vanligaste numer att man ombeds komma till polisstationen för att visa upp en parkeringsskada på bilen. I samband med det kan man be att få en kopia av den rapport som polismannen skriver, antingen direkt, eller senare efter det att rapporten blivit diarieförd vid vår trafikenhet.

Om man inte ber om att få en kopia av rapporten skickas endast förundersökningsledarens beslut i ärendet.

Svar 2: Om det dröjer, och du inte fått någon rapport rekommenderar jag att du skickar ett mail till polismyndigheten.dalarna@polisen.se Ange bilens registreringsnummer, namn och adress så får du en kopia av rapporten. Du som part har i det här fallet samma rätt som försäkringsbolaget att få del av de handlingar som röd dig och din bil.

Stefan Dangardt