Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir nya Bolanche efter åren på dekis

Det har gått ett år, men nu är renoveringen av Bolanche klar. På fredagskvällen öppnas portarna med de klassiska Borlängebanden Sator och Rootvälta på scen och på lördag tar Eric Amarillo och DJ Hångel över stafettpinnen.
– Programmet är satt för att visa bredden redan första helgen, säger Patrik Bergström från Bolanche.

I ett pressmeddelande Bolanche skickade ut inför nypremiären så medger de själva utan omsvep att stället var på dekis innan ombyggnaden startade. Men nu ska det bli andra bullar och siktet är inställt på en ny glansperiod.

– Man kan inte tro att man är störst, bäst och vackrast när man inte är det. Meningen är att vi ska hitta tillbaks till vad som gjorde Bolanche speciellt, sätta fingret på vad som var bra förr och vad som kan tilltala en ny publik, säger Patrik Bergström som jobbat med bland annat rekrytering och logistik inför nypremiären.

Samtidigt så menar han att publiken är mer kräsen i dag än tidigare, vilket ställer högre krav på krogar och uteställen. Det är en av anledningarna till att det tagit en sådan lång tid. Man ville bida sin tid och hitta ett nytt koncept.

– Det är en stor investering och det är viktigt att göra rätt från början, säger David Holman, ansvarig för sociala medier och press.

Lokalerna är helt ombyggda och innehåller en ny "rockficka" ett stort dansgolv och en tredje del anpassad för olika events. Den senare öppnar först i oktober. I första fasen finns en kapacitet på tusen personer och när hela lokalen är färdig så kommer det i runda slängar att rymmas 1 500 personer, beroende på vad tillsyningsmyndigheterna kommer fram till. Lokalerna är tillräckligt stora för att olika typer av utbud ska kunna finnas samtidigt, utan att störa varandra.

På fredagarna kommer det att vara fokus på livemusik och en lite mognare publik. Allt från rock- till schlagerartister kommer att stå på scenen och inom kort kommer ett husband att presenteras. Bland annat arrangerar klubben Rootsy ett antal gig.

– Tanken är att få till ett större after work på fredagar som inleds på S1 för att sedan fortsätta en trappa upp. Vi satsar mycket mot lönehelgerna med "SSL – Superlönelördag", säger Patrik Bergström.

Varför har ni då inte premiären en lönehelg?

– Jag vet inte. Ägaren Bojen sa att "det kändes som ett bra datum", säger Patrik Bergström.

– Då hinner man få upp lite surr om Bolanche innan lönehelgen också, säger David Holman.

Lördagarna präglas mer än fredagarna av dansmusik, där både kända och lokala DJ:s kommer att stå för musiken.

– På samma sätt som vi kan ge lokala band chansen som förband åt större band så vill vi hitta lokala DJ:s också.

Invigningskvällen inleds med mingel och bandklippning för särskilt inbjudna och portarna öppnar sedan klockan 22.00 för allmänheten. Åldersgränsen är satt till 21 år som standard.