Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-ordförande i Falun avgår med omedelbar verkan

Krister Johansson avgår som ordförande i Arbetarkommunen i Falun - och han väljer troligen att lämna alla kommunala uppdrag.

På fredagskvällen skickade Krister ett mejl till ett antal socialdemokrater.

Där skriver han:

– Med anledning av ett antal medieutspel och utebliven kommunikation med kommunstyrelsens ordförande (läs: Jonny Gahnshag) väljer jag att med omedelbar verkan lämna samtliga uppdrag i Falu arbetarekommun.

Det var i veckan som Rene Andersson (S), som avgått som socialnämndens ordförande, avslöjade att hon utsatts för påtryckningar inför en omröstning i fullmäktige om att lägga ut personlig assistans på entreprenad - av flera av sina egna partikamrater.

Rene var också upprörd över att Krister Johansson i en artikel sagt att de tre S-politiker som tänkte rösta ja var "svikare".

Det är alltså mycket av den anledningen som Johansson nu väljer att sluta, framgår det av mejlet.

Men han anser också att kommunikationen med kommunalrådet Jonny Gahnshag uteblivit.

Krister Johansson är i Turkiet på semester och sa så här under söndagseftermiddagen:
– Det är klart att både LSS-frågan och en del tidningsartiklar varit jobbiga. Men huvudanledningen till mitt beslut att sluta är att jag mått dåligt av all tidsbelastning, min känsla av att inte räcka till.
– Jag fyller snart 65 år och vill prioritera annat än politik i livet. Jag vill kunna spela golf och ströva i skogen, det har inte blivit mycket av den varan de senaste åren. Men jag vill fortsätta jobba i partiet, fast på en lägre nivå.