Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S och C har glömt sina väljare

Annons

Har folkrörelsepartierna Socialdemokraterna och Centern glömt sina väljare? Efter den senaste tidens turbulens inom S och C måste man fråga sig varför dessa partier nu har fjärmat sig så från sitt väljarunderlag

I Ludvika rasar folk över att partiet låtit avrusta sjukhuset så det numera mest kan liknas vid en långvårdsavdelning. I Borlänge verkar partiets önskan om fler invånare till varje pris urholka budgeten så det måste sparas på allt annat.

Även i Falun är det full turbulens i partiet och även här råder stort missnöje över hur bland annat ekonomin sköts.

Landstinget är ett ännu större sorgebarn här har tre på varandra S-landstingsråd totalt misskött ekonomin och vill nu för tredje gången höja landstingsskatten. Vid varje höjning lovar man hur bra det sedan ska bli men dessa löften har ingen ännu sett.

Kan partiet inte få fram ledare som har bättre förankring i sin väljarbas och sköter ekonomin bättre kommer partiet att tappa sin makt och bli marginaliserat. Centern har tidigare slagit bra för landsbygd men nu verkar partiet mest arbeta för storstadsfrågor.

Lennart Tuvesson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare