Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-kvinnor: Dags för Tove Alexandersson att få Jerringpriset!

Annons

S-kvinnor i Borlänge har haft sin traditionella julavslutning med jullotteri på fina handarbeten som gruppen Flitiga fingrar gjort. Mötet uppmanade alla att rösta fram Tove Alexandersson till Jerringpriset.

Mötet diskuterade också den aktuella frågan om mäns våld mot kvinnor och beslutade att skicka in en debattartikel till dalatidningarna kring frågan. I artikeln slår S-kvinnor fast att hela samhället måste mobilisera för att stoppa våldet.

Det är inte bara kvinnoorganisationer som ska reagera och agera. Männen måste ta sitt ansvar! Ansvariga för lagstiftning och brottsbekämpning måste vidta fler åtgärder för att stoppa våldet. Organisationer och föreningar måste gå samman och uppmärksamma den här frågan mycket, mycket mera.

Frågan måste lyftas i skolan, i arbetslivet, i vården, inom omsorgen, det vill säga i alla offentliga sammanhang. Sekler av kvinnoförtryck måste få ett slut – omgående.

Mötet uttalade också att det nu måste vara dags för Stora Tuna OK:s duktiga Tove Alexandersson att få Jerringpriset. Toves fantastiska idrottskarriär måste uppmärksammas mera och eftersom det är radiolyssnarna som röstar fram vinnaren uppmanar S-kvinnor och alla, framför allt Borlängeborna, att rösta fram Tove. Jerringpriset delas ut på Svenska Idrottsgalan i januari 2020.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel